KA Sail: Koncept 7.5 2014

Mijn oude Neil Pryde V6 gaat de deur uit en wordt vervangen. De V6 was ook echt al op. Verschillende provisorische reparaties. Surfde nog wel lekker overigens, maar vernieuwing in je hobby is ook leuk.

De Koncept is een free race zeil met 3 cambers. De snelheid van een race zeil met de handeling van een freeride zeil. Ik ben ik ieder geval zeer benieuwd hoe het vaart.

Maar daarvoor eerst nog op zoek naar een passende mast.

Merk: Ka Sail
Model: Koncept
Luff: 474 cm
Boom: 210 cm
Maat: 7.5 m²

MTB rondje Lonneker

Had ik in juni een MTB opleving. Nou daar bleef het bij. Maar de MTB is weer terug. Met mijzelf een gedachte gedeeld om wat vaker in het weekend de MTB te pakken. En zo is dit mijn tweede rondje alweer in een week tijd.

Tweede keer rondje Lonneker in een week. Toegegeven, de eerste keer viel nog tegen ook. De laatste 5 km van de 30 km waren mijn benen op. Maar nu de tweede keer zit er alweer meer snelheid in. Dus dat doet me wel weer goed.

Het weer was droog, en rond het vriespunt. Mooi hoe je dan de omgeving wit bevroren ziet. Toen moest ik gewoon even stoppen om er een foto van te maken. Hier kan ik wel van genieten.

En om mijzelf te belonen. met 500km gun ik mijzelf andere bandjes op de fiets.

Golfsurfen Medoc Plage

Golfsurfen is niet nieuw voor mij, maar dat wil niet zeggen dat ik het kan. Tien jaar geleden heb ik op Bali, Kuta ook al eens lessen gehad.

En vandaag was het weer de tijd om het aan de Franse kust te proberen. Gewoon weer beginnen met surflessen voor een beginner als ik. En eerlijk gezegd ging dat best goed. We gingen (mochten) niet zo diep in het water. Dat had wel zijn voordeel dat je veel sneller op de plek terug bent om een golfje te pakken. Veel mislukte, maar toch wel redelijk wat ging goed. Dat wil zeggen een heel klein golfje staan tot aan de kust. Hooguit een meter of tien ben je dan aan het surfen.

Maar Voor mij genoeg lol om er plezier in te hebben. Overmorgen weer een tweede les. En daarna maar eens kijken of ik dan gewoon wat huur of nog een les neem.

Hangmat slapen

Is er nu wéér een hobby bij in geslopen? Jaren zat ik al vol interesse te kijken hoe wandelaars door de bossen in Oostenrijk liepen en zo een tentje voor een nacht op zetten, om de volgende ochtend weer terug te lopen. Hoe gaaf is dat. Eén met de natuur, geen drukte om je heen.

Ik heb er toen veel over gelezen. In Nederland is zoiets niet mogelijk. Je mag hier niet zomaar ergens een nacht doorbrengen. Dus dat zwakte weer af.

Tot voor kort ons balkon opgeruimd, hier zaten we toch nooit. Kunstgras er op gelegd. En toen werd het opeens heel aantrekkelijk. Een bistro setje was het idee, maar daar zit je ook niet echt lekker een boekje op te lezen. Daarvoor kwam de hangmat dus. Lekker chillen in de hangmat op balkon.

En zo is 1 + 1 = 2. Met een hangmat kun je dan ook weer perfect slapen. Afgelopen nacht was de vierde poging alweer. Hangmat met underblanket voor de warmte in je slaapzakje. Heerlijk. En wat was het lekker fris vannacht: Nog nooit zo’n koude julinacht: -1,6 graden in Twente.

Brewster Buffalo

Een weer een vliegtuigje af. Ditmaal de Brwester Buffalo, zelfs ook door het Nederlands leger gebruikt in de Tweede Wereld oorlog.

Bron: Wikipedia
De Brewster F2A (door de Britten Buffalo genaamd, door de Nederlanders Vliegende doodskist, en door de Finnen Parel van de lucht) was een uit Amerika afkomstig gevechtsvliegtuig ontwikkeld en gebouwd door de Brewster Aeronautical Corporation. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het toestel door zowel de geallieerden als door de asmogendheden gebruikt. Ondanks zijn slechte reputatie, was hij redelijk succesvol tijdens luchtgevechten. Vooral de Finse luchtmacht heeft van 1940 tot 1948 veel succes geboekt met dit toestel.

De Brewster F2A dateerde van 1936, toen de Amerikaanse marine, die begreep dat de tijd van het dubbeldeks jachtvliegtuig voorbij was, specificaties bekendmaakte voor een enkeldeks jager. Toen hij pas in productie was, was de F2A tamelijk modern, maar ten tijde van de Japanse aanval op Pearl Harbor was de machine naar de opvattingen van die tijd alweer verouderd. De marine beschikte echter over te weinig vliegtuigen, en daarom werd de productie van dit type vergroot. De F2A was echter niet opgewassen tegen de Nakajima Ki-43 en leed in het begin van de oorlog ontstellende verliezen, voor hij als eerstelijnsvliegtuig geschrapt werd.

Holten zandkuil

Met een paar kennis hier wezen rijden. Holten staat bekend om zijn mooie omgeving met hoogte verschillen. Dat leent zich uitstekend om met de auto op en af te rijden. Ook is er genoeg ruimte om eens flink gas te geven en door het zand te crossen.

Lenn’s eerste surf meters

Hoe gaaf is dat. Mijn zoontje surft voor de eerste keer. Vorig jaar ook al eens een poging gedaan, maar toen vond ie het toch wat te spannend en wilde hij zonder zeil spelen met de plank.

Dit jaar weer net zo enthousiast. Echter hij stapte zo op de plank, trok het zeil omhoog en pakte de giek vast. Hier en daar wat wankel, maar dat hoort er ook gewoon bij.

Jammer dat er nauwelijks wind stond, dus echt naar voren kwam Lenn niet. En een enkel vlaagje bracht hem weer de verkeerde kant op. Moeilijk uit te leggen voor mij en daarom had hij er na een korte tijd meer zin om gewoon even in het water te spelen.

Groot gelijk Lenn. Maar het begin is er. En je deed het super goed.

MTB Rondje Lonneker

Na jaren de mountainbike weer eens serieus gebruikt. Daarvoor al wel weer een keertje schoon gemaakt en mee gehad naar werk. En dan begint het toch weer te kriebelen. Ook jammer om er weer een stof laag op te laten groeien.

Maar goed, na 2 jaar dus mijn bekende rondje gedaan. Een kleine 30km mooi rustig aan gedaan.

Messerschmitt ME-109

Mijn tweede modelletje van Fiddlers Green is klaar. Iets moeilijker dan de vorige. Of misschien wel iets meer geklungel. Er zitten in ieder geval veel kleine details in.

Volgende model is ook alweer geprint. De Brewster Buffalo.

Lageveld Festival

Gisteren was er een festival op het Lageveld georganiseerd. Hier en daar wat leuk vermaak, maar we kwamen natuurlijk voor de baan welke aangelegd was voor bestuurbare auto’s.

Eerste keer voor mij trouwens ook om over een zo’n baantje te rijden. Lenn nam het voortouw en ik kon hem amper bij houden. Hoe knap hoe hij vol concentratie de obstacles nam.

Daarna nog leuk wezen crossen in het mulle zand. We hebben ons beiden goed vermaakt.