Golfsurfen Medoc Plage

Golfsurfen is niet nieuw voor mij, maar dat wil niet zeggen dat ik het kan. Tien jaar geleden heb ik op Bali, Kuta ook al eens lessen gehad.

En vandaag was het weer de tijd om het aan de Franse kust te proberen. Gewoon weer beginnen met surflessen voor een beginner als ik. En eerlijk gezegd ging dat best goed. We gingen (mochten) niet zo diep in het water. Dat had wel zijn voordeel dat je veel sneller op de plek terug bent om een golfje te pakken. Veel mislukte, maar toch wel redelijk wat ging goed. Dat wil zeggen een heel klein golfje staan tot aan de kust. Hooguit een meter of tien ben je dan aan het surfen.

Maar Voor mij genoeg lol om er plezier in te hebben. Overmorgen weer een tweede les. En daarna maar eens kijken of ik dan gewoon wat huur of nog een les neem.

Bali: monkey dance

Gister middag zijn we (m’n buren hier en ik) naar de Ulu Watu tempel geweest. Deze tempel zit op het meest zuidelijke stukje op Bali. De overgang van grond naar zee is ook fascinerend, want dat is een vreselijk diepe en steile afgrond. Bij deze tempel hebben we ook de Kecak Dance gezien, wat eigenlijk de apendans inhoud. (Niet dat er echte apen dansen.) De Balinezen vertellen met deze dans ook weer een verhaal. Goed dat je van te voren een blaadje meekrijgt, waarin verteld wordt wat alles inhoud. Maar ondanks dat is het nog moeilijk te volgen. Het zag er in ieder geval wel heel bijzonder uit.

Vanmorgen ben ik met een local weer wezen surfen. De tweede maal voor mij. Het begon wel wat moeizaam, maar uiteindelijk pakte ik toch weer wat meer golven. De timing van starten met pedellen en opstappen, wat echt moeilijk is, lijkt me wat beter af te gaan.

En straks maak ik mij klaar voor de tocht naar Lombok. De buren kennen daar de weg ook goed, en vroegen of ik met ze meeging. In mijn zeer drukke schema (lol) wist ik wel wat tijd vrij te maken. Morgenvroeg,rond een uur of zes, vertrekken we met de bus naar Padangbai, om vervolgens met de veerboot naar Lembar – Lombok te varen. En vandaar rijden we het laatste stuk weer met de bus naar het noorden tot aan Senggigi. Die hele rit kost me 150.000Rupia, wat zo’n beetje een tientje in euro’s is.. Haha

En daar hoop ik de echte bounti witte stranden op de foto te zetten… 🙂
(Weet alleen niet, hoe het daar met internet gesteld is.)

Bali: i’m surfing…

Vanmorgen mijn eerste surfles hier gehad. (En dan bedoel ik golfsurfen.) Ik ben met een instructeur naar Kuta geweest. In Sanur, waar ik overnacht, kan ook wel gesurft worden, maar Kuta schijnt beter om te leren zijn. Komt ook nog eens bij dat de golven hier in Sanur op een rif breken een kilometer uit de kust, en dat durf ik niet echt aan om mijn rug daaraan open te halen. In Kuta is een zand bodem en de golven breken vlak voor het strand.

Eerst wat droge oefeningen, hoe te gaan staan enzo en daarna het water op. En dat ging mij echt veel beter af, als ik van mijzelf had kunnen denken. Al na een paar pogingen, bereed ik mijn eerste golf. In het begin wel met veel hulp van de instructeur, maar later de ochtend toch ook zonder hulp verschillende golven gepakt.

Dit bevalt mij zeer goed. Iets wat ik ook wel gehoopt had.

Morgen maar weer eens een dagje relaxten en overmorgen weer surfen. En dan ga ik lekker alleen, vervoer regelen, boardje huren en gaan met die banaan (euh, ik bedoel surfboard).