woensdag 3 augustus – Wijk aan Zee

En sessie nummer 10 alweer. Binnen de week een tweede sessie op Wijk. De wind iets beter dus surfen met het kleinste zeiltje Hotsails Superfreak 4.5 vierkante meter.

De branding was iets sterker dan de vorige keer. Het lukte me ook niet in om in één keer naar buiten te surfen. En dan kom je er toch snel achter dat een golfje van 1 meter hoog best sterk is als je zeil en board nog vast moet houden in het water.

Eenmaal door de branding was het weer leuk. De wind stond iets anders waardoor je wat rechter op de deining surfte. Leverde een paar mooie sprongen op. Hoewel ik nog wel moeite met het landen van de sprongen. Durf daarom ook niet helemaal vol de lucht in te springen. Ook kwam ik er na een tijdje achter dat de stroming veel sterker was dan vorige week. Ik kwam dus niet op mijn start plek uit, maar moest nog wel een paar honderd meter terug klunen.

En zag ik daar nou opeens een zeehond in het water? Zag opeens een donker stuk boven water voor me. Eerst dacht in aan een stuk oud hout ofzo. Maar het zag er mooier uit naarmate ik dichterbij kwam. En op een gegeven moment ging het koppie onder. Een wazige vlek kon ik nog in het water zien toen ik er voorbij ging. Goh, ik heb zo’n beest nog nooit in het wild gezien.