LED Stream

Het spelen met de Raspberry Pi is weer helemaal leuk. Onlangs al een behuizing gemaakt. En toen kwam ik opeens dit filmpje tegen: https://youtu.be/1AYGnw6MwFM waarin een groot koelblok op de processor wordt gezet. Eigenlijk is het helemaal niet nodig, maar het is hobby en het is leuk om zelf ook eens te proberen. Terug komend op niet nodig, als de processor volle bak draait, dan wordt ie toch al ruim 80 °C en das best heet.

Mijn idee, als ik de cpu toch ga koelen, dan wil ik eerst weten hoe heet deze nou eigenlijk is bij normaal gebruik. En dat met de gedachte om warmte in kleur uit te drukken. Dus met een LED die meerdere kleuren aan kan.

De bestelling van Conrad is van de week binnen gekomen. Een LEDje met een aantal weerstanden. En zo heb ik met hulp van dit filmpje: https://youtu.be/b4_R1eX9K6s een LED aangesloten. Het was even knoeien, er zit nog een fout in het filmpje. Maar de LED doet het.

En om stiekem vanaf mijn werkplek ook eens te kunnen spelen is het nu helemaal over the top. De Raspberry Pi kan ik overnemen vanaf een andere locatie. De LED kan ik ook bedienen. Maar omdat ik de LED natuurlijk niet zie, weet ik ook niet of het werkt. Daarom een webcam aangesloten die weer de LED online weergeeft. Het heeft een vertraging van een dikke 10 seconden en de kwaliteit is ruk. Maar het werkt. En het is toch tijdelijk. Haha