Koud kunstje

Even een korte inleiding. Wim Hof kende ik al van televisie en wat die man allemaal kan. Super interessant. Tot mijn broer Olav ook in een koud water bad stapte. Mijn interesse steeg. Heb het boek “Koud Kunstje” gekocht en ben half december 2015 begonnen met koud af douchen. 1 januari 2016 ook meegedaan met de Cool Challenge (http://coolchallenge.nl/).

Koud af douchen heb ik zo’n beetje het hele jaar volgehouden. Wat lekker is dat. Niet dat ik warm water nu haat. Heerlijk zelfs, lekker even blijven staan onder die koude straal.

Alleen deze december maand toch een eigen uitdaging. Niet koud af douchen, maar helemaal koud douchen in de ochtend. Eens kijken of ik dat vol houd. En toch stiekem ook eens kijken wat dat met het gas verbruik doet.

Het is 1 december. Sinds een lange tijd weer een volledig koude douche. Echter het water is deze maanden wel een stuk kouder dan in de zomer. Vanmorgen toch gedaan met twijfel. Gelukkig viel het me de eerste 15 seconden nog wel mee. Na een half minuutje was ik al weer redelijk gewend en heb ik de koude douche heerlijk afgemaakt. ruim 4 minuten koude douche. En het voelt GOEEEEED. Op naar morgen.