Blue Hole

Vandaag weer een dagje zonder wind, zoals er al meerdere zijn. Zo heb ik vandaag dan maar een tripje naar The Blue Hole gemaakt.

Was al eerder bij de Blue Hole geweest, maar toen voor doorreis naar het nationale park. Nu ben ik bij de Blue Hole gebleven om er te snorkelen.

De Blue Hole is echt een stukje apart natuur. Zomaar, tien metertjes vanaf de kant, een gigantisch gat dat even 70 meter recht naar beneden gaat! Tja, met snorkelen kom je niet zo diep, maar de hele wand zit wel vol koraal en dat is dan ook heel mooi om te zien. Je zwemt letterlijk door de scholen vissen heen, die ook weer mooi gekleurd zijn. Hier kom je ook hele scholen kwallen tegen. Deze zijn niet groot en steken ook niet. Je kunt ze zo aanraken, wat wel een vreemd gevoel is..

Tja, en nu moet ik menig duiker teleurstellen. Ik ben geen duiker en zal het ook niet worden. Na een tweetal keertjes snorkelen heb ik die visjes en dat koraal toch echt wel gezien.
Maar ondanks dat heb ik die twee keer wel genoten…