Ras Abu Galum & St. Catherine

Hier zit ik dan weer, totaal lam en kapot. Twee trips gehad, maar dat zal ik even uitleggen.

Gister morgen om 8:00 uur vertrokken met een kleine jeep naar de Blue Hole gegaan. Van daaruit zijn we verder per kameel naar Ras Abu Galum gegaan om daar een beetje te snorkelen en te zonnen. Op dezelfde manier, maar dan omgekeerd, weer terug naar Dahab waar we tegen zessen weer aankwamen. `s Avonds om 22.30 in een mini busje gestapt om naar St. Catherine te gaan en daar de zon zien opkomen.

En nu in detail: We zijn dus eerst naar de Blue Hole geweest per jeep dat ongeveer een half uurtje rijden was. De Blue Hole is een heel bekende duik spot. Dit is simpel gezegd een gat in de grond die zomaar eventjes 70 meter diep gaat. (Schijnt ook gevaarlijk te zijn want er zijn al vele duikers overleden) Vanaf de kant is het mooi om te zien, want nog geen 10 meter in het water is die Hole al. Je ziet dan ook echt een donkere plek in het water.

Ras Abu Galum is een nationaal park die beschermd is. Hier zijn we per kameel naar toe gegaan. Echt wel apart hoor om een dik uurtje op zo`n beest te zitten. Ook hier is het koraal heel mooi en hier heb ik dus ook weer lekker van genoten. Verder is er op de plaats niets te doen. Er staan alleen maar rieten hutjes en er wonen een paar Egyptenaren in.

`s Avonds zijn we per minibus naar St. Catherine gereden om de zonsopgang te zien. `s Avonds ga je dus laat weg en moet je bij aankomst ook nog een stukje de berg oplopen. Tering zeg! Die berg is dus Mountain Catherine en is de hoogste berg in de Sinaï (+2600 meter) Hier loop je dus pikke donker, in de kou in 2 en halve uur naar boven. Uiteindelijk aangekomen tegen 4 uur 30 heb je 2 uurtjes de tijd om met velen in hutje wat te slapen. `s Ochtends zie je dan in de vries kou wel een hele mooie zonsopgang boven de bergen uit komen, en kun je het hele stuk weer terug lopen.

We hebben het St. Catherine klooster nog even bezocht. (misschien interessant: Hier heeft Mozes van God de 10 geboden gekregen. Niet dat het klooster er toen al stond. Dit is Mozes overkomen bij een brandend doren bosje en daar is later weer een klooster omheen gebouwd.)

En nu zit ik hier, na alweer een paar uurtjes in Dahab te zijn ben ik nog steeds lam…