Jeep safari trip

Lukte me niet meer om gisteren nog een berichtje op het net te zetten. Was een beetje te druk met andere dingen bezig.

Samen met 7 andere toeristen zaten we dus gister om acht uur ‘s morgens al in een grote jeep om naar de eerste bezoekplaats te gaan. Na een uurtje te hebben gereden over de weg en tussen de bergen door in het mulle zand, kwamen we aan bij de Colored Canyon aan. Hier loop je echt in een zeer nauwe bergspleet en zie je alle mooie rode en gele kleuren van die berg. Dit zag er gewoon zeer mooi uit. Daarna zijn we naar Nuweiba Beach gegaan, om even wat te eten. Hier komen voor de rest absoluut geen toeristen en dit is dus nog echt een Egyptisch oord. Na weer een stukje te hebben gereden kwamen we aan bij een oase. Zomaar in een vallei omringd door bergen heb je een stukje met water en palmbomen. Ook hier leeft een enkele Egyptenaar in zeer simpele rieten hutjes. Het was al laat geworden en het stukje weer naar de jeep terug lopen moest dus ook in het donker. Hierdoor heb ik de White Canyon nog niet gezien, maar dat dus voor een andere keer.

Morgen is het hier dus ook Kerstmis. Zal mij benieuwen hoe ik dat hier ga beleven. Heb in ieder geval wel zin om lekker te feesten. De meeste restaurantjes zijn al versierd met slingers dus dat gaat wel gezellig worden…

***
Voor allen die met plezier naar mijn website kijken,
Ik wens jullie, waar dan ook op de wereld, hele prettige kerstdagen.
***