Lionfish

Jajaa. Nee hoor, ik ben niet als het vorige onderwerp door zo’n beest gestoken of gebeten. Maar ze schijnen wel erg giftig te zijn…

Paar daagjes terug wanneer het een keertje niet zo hard waaide ben ik wezen snorkelen. Ongelofelijk, want op sommige plaatsen begint het koraal nog geen paar meter vanuit de kust. Dus heb ik dat mooi even rustig bekeken. Er zwemmen daarbij ook wel een hele boel vissen rond. Best wel grappig als je bijna door een school vissen heen zwemt. Ken ze niet allemaal van naam, maar een paar die ik kon terug vinden op een poster waren de Cornetfish en de Napoleonfish.

Een stukje verder gesnorkeld waar geen koraal meer was, zat een boomstam schuin in de bodem met daaronder zwevend twee van die Lionfishes. Die heb ik daar maar even lekker rustig laten zitten…
(Voor diegenen die niet direct weten hoe zo’n visje er uit ziet, check deze site even: https://en.wikipedia.org/wiki/Pterois)