Aankomst

Echt te gek hier. Dit gaat mij hier heel goed bevallen.

Vanmorgen was het erg vroeg voor mij. Vier uur op staan, vijf uur in de auto, 7 uur op Schiphol, 9 uur 30 net in de lucht en 15.30 Egyptische tijd geland.

Een heel klein vliegveldje is het hier. Als hier zes vliegtuigen staan dan is het er vast vol. Visum verkrijgen en mijn bagage opwachten ging heel snel. En buiten het vliegveld hoefde ik nog geen 25 meter te lopen of er kwam al zo’n Egyptenaar naar me toe om mij een taxi aan te bieden. En voor een heel zacht prijsje ($30), was ik op weg naar Dahab wat een 90 kilometer noordelijker ligt.

Iets voor vijven aangekomen, heb ik mij direct maar naar een simpel hotelletje laten brengen. Met wc en eigen douche (ziet er niet uit..), maar een balkon met perfect uitzicht op de zee (nog geen 25 meter van de waterlijn). Maar goed, ik zal morgen eens verder kijken.

Heb mijn eerste restaurantje ook al gehad. Echt een heel mooie binnenkomer gehad, voor de meeste lezers misschien onbekend, maar er werd gewoon Alpha Blondy gedraaid. Afijn, lekker simpele spaghetti gegeten. Dat mag ook echt letterlijk niets kosten. Als ik vertel dat het bier (blikje) bijna 3 keer duurder is dan mijn maaltijd en dat zo’n blikje goedkoop voor de prijs in Holland is.. Dat is dus echt niks.

Internetten is hier ook niet duur, dus mij zien jullie nog wel een paar keer terug op het Wereld Wijde Web!