Nieuwe computer – Raspberry Pi

Het is lang geleden dat ik een eigen computer aangeschaft had. En eigenlijk is dit dan ook nog maar mijn tweede computer. Het begon natuurlijk met een computer van mijn ouders. Toen kwam er het moment dat ik mijn eerste computer zelf kocht. Onderdelen los besteld en zelf in elkaar gezet, Scheelde toch een paar centen en ik kon zelf bepalen wat het werd. En daarna is het met een ICT baantje makkelijk gegaan. computer/laptop van werk.

En nu toch weer een eigen echte computer. De Raspberry Pi 3B wel te verstaan. Het leuke hieraan, het computertje is het formaat van een credit card. Verbruikt nog geen 5 Watt als die aan staat. Dus als die continue het hele jaar aan zou staan, kost me dat nog geen tientje op jaar basis. Leuk om een eigen mediacenter te maken. En voor de kosten hoef je het ook niet te laten. Het computertje kost iets meer dan €40.

Het is echter wel even iets anders dan het gewende Windows 7. Hier staat een Linux achtig besturing systeem op.

Ik ben weer helemaal enthousiast. De nerd in mij komt weer boven. Vandaag besteld en kan niet wachten tot ie binnen komt.