It’s alive

Vanmiddag kwam mijn nieuwe computer al binnen. Gelijk maar uitpakken om te kijken hoe die er uit ziet. Stom natuurlijk, want je weet via het internet al lang dat het een klein ding is. Maar toch maar even wezen kijken om het met eigen ogen te zien.

Klein is het inderdaad. Heel simpel in een klein doosje in een anti statisch zakje. De Raspberry Pi heeft een netwerk connector, 4 aansluitingen voor USB, HDMI en een mini Jack plug voor beeld en geluid. Een slot voor micro SD card en micro USB voor voeding. Daarnaast nog wel meer aansluitingen, maar die gebruik ik niet.

Keurig volgens beschrijving het OS Rasbian op de micro SD card gezet. De boel aangesloten en draaien maar. De installatie duurde even, maar uiteindelijk stond alles er op en draaide mijn eigen computer op Rasbian OS.

Van de week maar eens kijken hoe ik Kodi er op ga zetten. En uiteindelijk is een webserver ook de wens.