zaterdag 14 mei – Makkum

Na een weekje heerlijk warm weer zou er weer koude wind uit het noord-westen komen. Van 22+ graden naar 12 graden. Brr, even wennen, maar wel harde wind. 20 knopen noord-westen wind is wat er voorspeld was.

Omdat de wind uit het noorden komt, is deze niet ideaal voor een locatie als Strand Horst. Een plek als Makkum komt de wind dan veel beter door. Neef Eric was al aanwezig. Op naar Makkum. Dan maar een stukje verder rijden.

Eenmaal aangekomen waaide het goed. Er lagen kleine zeiltjes (4.5 tot 5.5) op het strand. Ik besloot daarom maar om mijn 5.3 Superfreak op te tuigen. Had er nog niet mee gesurft. Tijdens het optuigen begon het toch hard te waaien dat ik dacht waarom niet gelijk een 4.5 optuigen. Maar die windvlaag was na 5 minuten alweer rustig.

En zo was het helaas de eerste sessie ook. Goeie wind om lekker te surfen, tot geen wind om te kunnen waterstarten. In een regenbui enorm veel wind en een moment later weer geen wind.

Gelukkig werd de wind contstanter en iets harder. Waardoor ik het meest van de dag heerlijk heb kunnen surfen. Lekker ver het IJsselmeer op waar het water wild is. Golfslag was toch zeker een halve meter hoog. Wat is het gaaf om daarover heen te knallen. Stukjes met de golf mee surfen, jumpen. Love it. Gijpjes hadden geen schoonheids prijsje, maar dat boeide me niet in dit wilde water.

Ik heb een gewelde dag gehad. Surfdag zes alweer. En weer eentje met een klein zeiltje.