dinsdag 9 februari – Strand Horst

Zou dit in korte tijd alweer mijn derde surfdag van 2016 worden? Veel wind is er voorspeld en eenmaal aangekomen stond er inderdaad veel wind. Ik had alleen mijn JP Wave en 4.7 zeil mee. Een beetje een gok, maar de 5.3 is stuk door ouderdom en de 4.2 leek me echt niet nodig. Achteraf bleek het de juiste gok te zijn.

Snel opgetuigd, pak aan en het water op. Wat een bak met wind zeg. Gelijk volle power richting vaargeul knallen. Heerlijk hoe het water onder deze omstandigheden voor Horst begrippen zelfs ruig worden. Zelf in het vroege ondiepe gedeelte kwamen kleine golfjes tevoorschijn. En ik heb de laatste sessies de lol er in. Af en toe mooi een klein sprongetje kunnen maken, landen en weer door knallen. Heerlijk is dat. De gijpen ging iets minder, soms toch iets bang om in een harde vlaag de gijp in te zetten. Met gevolg dat ik het zeil niet dicht trok en zodoende wind bleef vangen, waardoor veel gijpen eigenlijk niet goed lukten. Af en toe ging het wel heerlijk. Heb er zelfs nog voor gekozen met dit koude weer de vaargeul een paar keer over te steken. Viel me qua golfslag en wind achter het eiland eigenlijk tegen. Waterstarten in het koude water ging prima. Nogmaals blij met mijn warme pak.

Continue had ik genoeg aan mijn 4.7 zeiltje. Zulke dagen kom je niet vaak tegen op Strand Horst.