maandag 28 maart – Strand Horst

Holadijee en weer een heftige surf dag erbij. Weer eentje met mega veel wind. Vijf keer achter elkaar nu met een 5.5 of kleiner zeil gevaren.

Mijn surf quiver is de laatste tijd flink gewijzigd, slalom en wave gaat er uit, freestyle/wave en freeride komt er voor terug. Twee boards en een serie zeilen is het doel. En daardoor heb ik al redelijk wat spul verkocht en heb ik nog niet alles bij elkaar gekocht. Zo had ik vandaag de keuze uit maar liefst 1 board en 1 zeil. De RRD FSW en Superfreak 5.5 moesten het gaan doen dus. Leuk, want die Superfreak 5.5 heb ik nog maar net. Erg benieuwd hoe dat weer voelt.

Nadat de spullen opgetuigd snel het water op gegaan. Viel me gelijk op dat de waterstand in het Wolderwijd weer een stuk hoger is. Zomerpijl is weer terug. Mooi wat dat scheelt een stuk het water in lopen. Met het zomerpijl sta je 10 meter uit de kant al kniediep in het water.

Eerste rakje ging even wisselvallig. De windrichting was pal zuid, dus kon ik één lijn naar Zeewolde varen. Dicht bij Strand Horst was de wind aan/uit. Dichter bij de vaargeul tot aan Zeewolde volle bak met wind. In de vaargeul stonden nog een paar mooie golven in van zeker een halve meter. Dit ging een leuk dagje worden. Lekker heen en weer wezen surfen tussen Horst en Zeewolde. Vaargeul weer over, mooie sprongen proberen te maken. Had de gedachte dat ik soms wel twee meter boven het water uit kwam. Heerlijk zo’n dag. Later op de dag draaide de wind meer naar zuidwest. Wat het wel weer iets moeilijker maakte om richting Zeewolde te varen. Ook nam de wind steeds weer iets toe. De Superfreak is een heerlijk soft zeil, door het dacron doet is ie veel softer. De harde windvlagen kun je dan veel beter doseren. Maar zelfs later op de dag was de wind zo hard, dat ik ook de 5.5 Superfreak niet meer hield.

Toen ben ik dus ook maar gestopt. De dag was toch al perfect voor mij. 🙂 Nu weer lekker op zoek naar andere maten Superfreaks.