Tandem windsurfen

Goedemorgen allemaal. De wind is terug. Hoewel, blijkbaar heeft die Egyptische wind ook net zulke opstart problemen als ik soms. Wind is er, maar nog lang niet de voorspelde 5Bft. Maar er is nog hoop, want de voorspellingen geven wel weer dat ie na nu nog steeds zou toenemen. Vanmorgen echter wel weer op een beginner plank met klein zeil gestaan. Tja, als je niet hard kun gaan, dan maar voor de fun.

Iets na het middag uur werd me gevraagd op ik mee wilde op de tandem te surfen. Dit heb ik altijd al eens willen doen. Dus ja, natuurlijk wil ik wel op een tandem windsurfen. Het klinkt misschien gek, maar er zijn dus ook windsurf boards (tandems duh) waar je met z’n tweeën op kunt staan. Ééntje voor en eentje achter op het board. En met natuurlijk twee zeilen.

Het is wel een beetje scary want je staat aardig dicht op elkaar. En ik kneep hem dus wel een beetje, want als ik zou vallen (ik stond achter) zou ik Kosty (medewerker van Ibi & Friends) meenemen in de val. Maar gelukkig ging dit niet verkeerd. Wel gaaf hoor, want met twee zeilen pak je veel meer wind. En hoewel de wind redelijk afgenomen was, planeerden wij langs alle dobberende windsurfers. Het gaat volgens mij ook wel redelijk hard. Echter lijkt dit niet zo, want de tandem is een behoorlijk slagschip die zich door het water ploetert.