Kan het nog mooier?

Zelfde beginnende ritueel weer als andere dagen. Andere surf combi als gister middag. Zelfde board ander zeil (Hifly Madd met een Super Freak). De wind zou sterk zijn, maar viel vanmorgen toch wat tegen. Daarom maar weer naar de kant gegaan.

Tweede poging was stukken beter. De wind was iets toegenomen waardoor mijn gekozen setje ideaal was. Lekker de handen vol aan het zeil, maar toch nog alle controle. Gelijk naar in mijn eerste lange rak een perfecte gijp ingezet. Terug varen, weer gijpen, weer perfect. Dit heeft zich zo’n vier keer herhaalt toen ik na een gijp in het water viel. Zo lekker om vol de bocht in te gaan. Zeiltje laag over het water te halen, omhoog komen, zeil omklappen en bijna volle snelheid weer uit de bocht te komen. Er is één ding mooier. Het zeil zo vlak, dat de andere kant van de giek door het water gaat. We blijven oefenen.

En zo mooi als de gijpjes gingen, zo hard ging een crash ook. Een derde of vierde sessie. De wind was meer toegenomen en ik had al een kleiner zeil gepakt. Maar nog steeds was de wind maximaal en kon ik het boeltje net onder controle houden. Een gijp hard ingezet, heel mooi uitgekomen. Maar vanaf het begin niet het juiste gevoel over mijn zeil. Ik kwam de bocht nog uit, maar de wind won het van mij. Flinke katapult over het board hard in het water. Ja dan schud je wel even met je hoofd en denk je of al het materiaal nog wel heel is.

Gelukkig niks aan de hand en maar weer verder surfen. Ander leuk bericht. Ik heb deze keer mijn GoPro waterdichte camera aan de giek geschroefd en hiermee een geweldige film gemaakt. Een aantal mooie gijpjes en crashes staan erop. Aan het einde van deze mooie surfdag ga ik met wat extra biertjes afmaken. Cheers.