Nog een dag

Euh ja, wat zal ik eens zeggen. Niet veel anders gedaan dan gister in ieder geval.

Wakker worden, ontbijten, wat boodschapjes gedaan en naar Ibi gefietst. Alles heel langzaam natuurlijk.

Er stond volgens de locals ietsie minder wind als gister, dus ook maar ietsie groter zeil opgetuigd. Vandaag wilde ik eerst eens even lekker slalommen. Heb een Fanatic Ray 95liter board gepakt met een North Sails S-Type 6.0m2. Lekker ingesmeerd met zonnebrand crème en surfen maar. Hmm, gezicht dik insmeren met zonnebrand is toch niet zo’n goed idee. Lekte allemaal in mijn ogen waardoor ik haast niks meer zag. En das niet lekker met een redelijk groot zeil vol met wind. Dan ook gelijk maar terug gevaren en gezicht gewassen.

Tweede poging na mijn gezicht te wassen ging een stuk beter. Alleen vermoeide ik mij aardig snel. En ben na een half uurtje knallen maar weer naar de kant gegaan. Deze keer had ik mijn gps ook om en daar stond een max van 52,9km/h op. Hmm, niet slecht op een half windse koers.

Na een rust heb ik een totaal ander setje gepakt. (Hifly Madd 90liter met North Sails Ice 5.7m2) Ik had eerst een kleiner zeiltje, maar merkte dat ik moeilijk op gang kwam. Ook met iets groter zeil had ik dezelfde problemen. Ben er nog niet achter waar het aan lag. Morgen maar iets anders proberen.

Vanavond had Ibi zijn gasten uitgenodigd voor een Potato Party. Kortom heerlijk met de surfers en medewerkers bij elkaar zitten en in folie gegrilde aardappelen met groente eten. Als afsluiter werden er wat surf films gedraaid. Ibi bedankt, want het was een zeer leuke en gezellige avond.

Op het moment van schrijven gaat het iets minder goed met mij. Ik heb me vanmiddag blijkbaar hard gestoten aan de mastvoet (dat wat de mast met board verbind) tijdens het surfen. Niks aan de hand, maar hoe later, hoe meer mijn teentje begint te zeuren en blauw (lees: diep donker paars) aan het worden is. Hopelijk is het morgen niet erger, maar waarschijnlijk wordt het maar even met de tandjes op elkaar surfen. En ik wilde nog wel zo relaxt gaan varen en mijn gijpen gaan perfectioneren. Snif..