Bali: monkey dance

Gister middag zijn we (m’n buren hier en ik) naar de Ulu Watu tempel geweest. Deze tempel zit op het meest zuidelijke stukje op Bali. De overgang van grond naar zee is ook fascinerend, want dat is een vreselijk diepe en steile afgrond. Bij deze tempel hebben we ook de Kecak Dance gezien, wat eigenlijk de apendans inhoud. (Niet dat er echte apen dansen.) De Balinezen vertellen met deze dans ook weer een verhaal. Goed dat je van te voren een blaadje meekrijgt, waarin verteld wordt wat alles inhoud. Maar ondanks dat is het nog moeilijk te volgen. Het zag er in ieder geval wel heel bijzonder uit.

Vanmorgen ben ik met een local weer wezen surfen. De tweede maal voor mij. Het begon wel wat moeizaam, maar uiteindelijk pakte ik toch weer wat meer golven. De timing van starten met pedellen en opstappen, wat echt moeilijk is, lijkt me wat beter af te gaan.

En straks maak ik mij klaar voor de tocht naar Lombok. De buren kennen daar de weg ook goed, en vroegen of ik met ze meeging. In mijn zeer drukke schema (lol) wist ik wel wat tijd vrij te maken. Morgenvroeg,rond een uur of zes, vertrekken we met de bus naar Padangbai, om vervolgens met de veerboot naar Lembar – Lombok te varen. En vandaar rijden we het laatste stuk weer met de bus naar het noorden tot aan Senggigi. Die hele rit kost me 150.000Rupia, wat zo’n beetje een tientje in euro’s is.. Haha

En daar hoop ik de echte bounti witte stranden op de foto te zetten… 🙂
(Weet alleen niet, hoe het daar met internet gesteld is.)