zaterdag 4 juni 2005 – Makkum

Makkum was grandioos.

Eerst even naar FunsportMakkum geweest voor wat kleinigheden. 
De wind waaide erg hard. Zo had ik hem lang niet meer gevoeld. Besloten om mijn OnShore 4.7 vierkante meter op te tuigen. Ideäal van de parkeer plaats is dat je beschudt uit de wind je boeltje rustig kunt optuigen.

Op het water ging het er lekker aantoe. Flinke chop. De eerste rakjes kort gehouden om mijn gijpjes te oefenen op dit kleine boardje. Moet wel zeggen dat het veel lastiger is met dat hobbelige water. 
Na een pauze, het water weer opgegaan en besloten om verder het IJsselmeer op te gaan. Daar waar de golven groter zijn. Dit is echt lekker surfen. Zelfs nog enkele keren wezen golfsurfen. Dat geeft ook een appart gevoel zeg, je krijgt dan nog weer een hele versnelling. 
Uiteindelijk ben ik na nog een pauze toch maar weer dicht bij de kant gebleven om mijn gijpen onde de knie te krijgen. Ging moeizaam, maar het lukte aardig.

Als met al heb ik van 11:30 tot 17:30 op het water gestaan. En continue met de 4.7 gevaren. Echt super, dit ga ik zeker vaker doen.