Bali: i’m surfing…

Vanmorgen mijn eerste surfles hier gehad. (En dan bedoel ik golfsurfen.) Ik ben met een instructeur naar Kuta geweest. In Sanur, waar ik overnacht, kan ook wel gesurft worden, maar Kuta schijnt beter om te leren zijn. Komt ook nog eens bij dat de golven hier in Sanur op een rif breken een kilometer uit de kust, en dat durf ik niet echt aan om mijn rug daaraan open te halen. In Kuta is een zand bodem en de golven breken vlak voor het strand.

Eerst wat droge oefeningen, hoe te gaan staan enzo en daarna het water op. En dat ging mij echt veel beter af, als ik van mijzelf had kunnen denken. Al na een paar pogingen, bereed ik mijn eerste golf. In het begin wel met veel hulp van de instructeur, maar later de ochtend toch ook zonder hulp verschillende golven gepakt.

Dit bevalt mij zeer goed. Iets wat ik ook wel gehoopt had.

Morgen maar weer eens een dagje relaxten en overmorgen weer surfen. En dan ga ik lekker alleen, vervoer regelen, boardje huren en gaan met die banaan (euh, ik bedoel surfboard).