I feel like surfing…

Yes, en toen ik vanmorgen wakker werd, hoorde ik de palmbomen al aardig heen en weer gaan door de wind. Heb het mooi kunnen regelen met de lokale surf-boer hier. Ik mag twee van zijn eigen zeils gebruiken en heb hetzelfde boardje anytime tot mijn beschikking. (Howel ik, denk ik morgen toch maar overstap naar een ander board. Eentje die naar mijn gevoel sneller en vrijer op het water is.)

Maar goed vanmorgen stond ik al vanaf zo’n tien uur op het water. Deze grote zee blijft mooi. Het diepe donkerblauwe water heeft gewoon iets. Een flinke deining die steeds maar weer voor je plank ligt. Soms ontkom je er gewoon niet aan om door een steile golf de lucht in geduwd te worden. Vanmiddag deed de wind er nog een klein schepje bovenop. Ik moest toen een kleiner zeil pakken, want ik had het grotere zeil niet meer onder controle.

Van de surf-boer hoorde ik dat het al twee maanden hier continue hard waait. Iets wat in deze pweriode ook vreemd is. Want normaal moet je wel een beetje geluk hebben met de wind in de winter. Alleen gister zou een dipje zijn geweest. Het klimaat doet dus niet alleen in Nederland vreemde dingen.
Ik ga weer stoppen. Morgen zelfde wind (hoop ik) andere tijd…