donderdag 19 augustus 2004 – Strand Horst

Maar goed even over het surfen. Ik ben vroeg weggegaan. Tegen tienen stond ik al op het water. Ik was van plan om er een maximaal lange dag van te maken. Maar dat kwam niet helemaal uit, omdat m’n vrienden zonodig op tijd naar Lowlands wilden.

Ben begonnen met mijn Hawk 6.1. Dat was best hard werken. In mijn eerste paar rakjes een windvlaag gehad en gelijk maar even ruime koers ingezet. Hierin bleek ik mijn record van 59,4 km/h te hebben gezet naar 61,8 km/h. YES, de 60 grens is gehaald.

Ondertussen ben ik weer even naar de kant geweest. Kleiner vinnetje onder gezet, want ik had al een keer een kleine tailwalk…. Niet echt goed voor de motivatie. 
Ik zou het nog één keer proberen in deze harde wind, die nog steeds toenemende was. Weer in een vlaag ruim gevaren. Dat ging erg hard. Totdat ik voelde dat ik naar voren geblazen werd. Damn wat duren die eerste seconden lang, schietgebedje, de scheuren in je zeil, jezelf, alles gaat er dan even doorheen. Afsluiter was een vette crash. De trapeze die met vier banden om mij vast zit, zat nog maar met 1 bandje om mijn been. De haak was ik ook kwijt. 
Dit liet mij niet zomaar gebeuren. Heb op mijn GPS gekeken en daar stond 62,8 km/h…

Terug gevaren om even bij te komen, Hawk 5.1 opgezet. GPS voor de veiligheid maar afgedaan. (Batterijtjes waren ook zo goed als leeg. ) 
In de middag nog maar even rustig doorgevaren, wat gijpjes proberen te maken. Mijn laatste gijp was helemaal mooi, zelf helemaal door geplanneerd… Alleen merk je bij het verder surfen dat het toch niet zo snel gaat. En dat vond het wier aan mijn vin ook.

Tegen tweeën ben ik gestopt. Naar huis gegaan om mij in de drukte klaar te maken voor Lowlands…