Aankomst en nog wat meer…

Zo mijn eerste berichtje vanuit Aruba… Naar een internet café zoeken is niet zo gemakkelijk. Ik zit nu in Oranjestad waar ik met veel vragen 1tje heb gevonden.

De aankomst was i.v.m. de vertraging later geworden. Donker en altijd zoeken op zo’n vliegveld. Mijn surf materiaal lag natuurlijk weer niet op de band met bagage, dus daar moest ik ook weer apart achteraan. Maar wel gaaf, er stond netjes een Arubaan op mij te wachten met een bordje “Mr. Koen”. Aangekomen op mijn kamer heb ik nog even een (voor mij koud gezet) biertje gedronken en ben ik gaan slapen.

Regen… Word je wakker, is de lucht grijs en regent het. Dan vraag je je ook af waarom je uit Nederland weg bent gegaan? Nou, het antwoord lag niet ver weg. Op mijn kamer was het fris, 26 graden en dat m.b.v. de airco, buiten de deur krijg je gewoon weer een knal voor je kop. Het is hier goed dertig graden, in de zon, de schaduw, dag en ook in de nacht, zelf het water haalt bijna die temperatuur.

Gister (04-11), heb ik ook gelijk al eens gesurft. Niet zo best, een matige 4 Bft met vlagen, dus soms ging het lekker en af en toe sta je te dobberen. Was ook nog wennen. Je hebt hier in de plekken zandbodem grote gedeelten met koraal, wat echt niet lekker is om met je voeten op te staan. En in de plekken wit zand zat nog een enkel zwart plekje. Wat me denken deed aan zee-egels… Ik denk toch dat ik daar een trauma aan over heb gehouden.

Ik ga maar weer eens afsluiten. Het is hier nu 13.25, de wind is beter dan gister, dus mij zien jullie wel weer op het water!