Hangmat slapen

Is er nu wéér een hobby bij in geslopen? Jaren zat ik al vol interesse te kijken hoe wandelaars door de bossen in Oostenrijk liepen en zo een tentje voor een nacht op zetten, om de volgende ochtend weer terug te lopen. Hoe gaaf is dat. Eén met de natuur, geen drukte om je heen.

Ik heb er toen veel over gelezen. In Nederland is zoiets niet mogelijk. Je mag hier niet zomaar ergens een nacht doorbrengen. Dus dat zwakte weer af.

Tot voor kort ons balkon opgeruimd, hier zaten we toch nooit. Kunstgras er op gelegd. En toen werd het opeens heel aantrekkelijk. Een bistro setje was het idee, maar daar zit je ook niet echt lekker een boekje op te lezen. Daarvoor kwam de hangmat dus. Lekker chillen in de hangmat op balkon.

En zo is 1 + 1 = 2. Met een hangmat kun je dan ook weer perfect slapen. Afgelopen nacht was de vierde poging alweer. Hangmat met underblanket voor de warmte in je slaapzakje. Heerlijk. En wat was het lekker fris vannacht: Nog nooit zo’n koude julinacht: -1,6 graden in Twente.