Tabou 3S 97 liter 2009

Jaaaa en weer een nieuw boardje erbij. Zo simpel iets en zo blij als een kind.

Mijn vroegere kleine wave boardje had maar 81 liter volume. Tegenwoordig zijn de boarjes veel compacter geworden. En zou je in dezelfde omstandigheden met meer volume varen. Voor mijn zeilen Superfreak 4.5, 5.3 en 6.3 zou een board van rond de 95 liter dus makkelijk kunnen. Iets wat ik me eigenlijk nog steeds niet kan voorstellen. Maar dat betekent wel dat mijn huidige alleskunner RRD Freestyle Wave met 85 liter volume aan de kleine kant was.

Goed uit de testen kwam ook de Tabou 3S. En op de één of andere manier heb ik opeens een zwak voor dit merk. De freerider Rocket van dit merk is ook een topper volgens de tests. De 3S dus ook al. En qua design zien ze er ook al super uit.

Dus na een tijdje Marktplaats in de gaten houden kwam er dan inderdaad een Tabou 3S op mijn spoor. Met meer volume. En dus ideaal voor mijn zeilen. Één groot nadeel, het boardje was goedkoop, maar de neus is ook verrot. Daar zit een dikke scheur in. Dus dat wordt nog een projectje. Maar daarover later meer.

Merk: Tabou
Model: 3S
Lengte: 237 cm
Breedte: 62 cm
Volume: 97 l
Zeil bereik: 4.2 – 6.5 m2

Info: http://tabou-boards.com/boards/2009/wave-cross/3s/