maandag 11 mei – Stand Horst

Zonnetje, koude harde noorden wind en familie erbij. Bij voorbaat al een mooie dag.

De wind zou zo’n dikke 20 knopen zijn. Aangekomen gelijk mijn Superfreak 5.3 maar opgetuigd. En gelijk het water op gegaan. Na de eerste rak ben ik gelijk weer naar de kant gegaan. Ik dacht dan kan ook vast wel kleiner. En waarom ook niet proberen, want ik kon mijn nieuwe KS3 4.3 dan uit proberen.

Bewapend met mijn nieuwe kleine zeiltje het water op. En gelijk weg planeren en gaan. Daar zat genoeg power in om mee te kunnen surfen. Vraagt zo’n klein zeiltje dan zoveel power vroeg ik mij af. De hele dag heb ik er mee kunnen surfen. Toegegeven soms werd ie in de windgaten wel wat te klein, maar met volle wind, lekker knallen.

Maar wat een geweldig gekke dag was het eigenlijk. De wind kwam uit het noorden. Normaal is dat ongeveer zuid-west. Dus alles de andere kant op. Bij de kant kan ik goed gijpen, dat moest nu in de klotsbak bij de vaargeul. Dat gaf het allemaal zo’n raar gevoel. Veel ging ook niet goed, maar dat was juist de fun er wel van.